Jaunas pulciņu iespējas

Siguldas novada Jaunrades centrs piedāvā jaunas pulciņu iespējas bērniem un jauniešiem.

Floristikas pulciņš

Siguldas novada Jaunrades centrā piektdien, 1. aprīlī, plkst. 14.00 uzsāks darbu Floristikas pulciņš, kuru vadīs skolotāja Līga Matroničeva. Pulciņā aicināti piedalīties skolas vecuma bērni no 7 gadu vecuma.

Floristikas pulciņā dalībnieki iepazīsies ar dabas materiālu daudzveidību, kā arī ar citu floristikā izmantojamo materiālu klāstu. Nodarbībās tiks veidoti dekori, kompozīcijas un skaistas lietas sev un citiem, īstenojot savas idejas radošajos darbos. Pulciņā aicināti piedalīties skolas vecuma bērni no 7 gadu vecuma.

Virtuālās realitātes (VR) pulciņš

Siguldas novada Jaunrades centrs piektdien, 1. aprīlī, plkst. 16.00 aicina 4.–8. klašu skolēnus uz Virtuālās realitātes pulciņu. Nodarbību programma paredzēta diviem mēnešiem. Pulciņš notiks skolotāja Gunāra Kanberga vadībā.

VR pulciņa laikā varēs veidot gan savas 3d pasaules, kuras varēs izstaigāt ar VR brillēm, gan arī iepazīt pasaulē populārāko lietotņu darbību, piemēram, populāro spēli Beat Saber. Būs iespēja arī 3d telpā veidot savus telpiskos objektus, izmantojot populāro programmu Tilt Brush. Interesentiem arī būs iespēja iepazīt papildināto realitāti (AR). Nākotnes tehnoloģijas jau pieejamas šodien. Programma ir nepieciešama, lai agrīnajā pamatskolas posmā skolēnus iepazīstinātu ar šo tehnoloģiju priekšrocībām, pamatprincipiem un sniegtu ieskatu, kā jēgpilni izmantot to sniegtās iespējas.