LJP aicina jauniešus uz pilsoniskās līdzdalības domnīcu Siguldā

Latvijas Jaunatnes padome (LJP) sadarbībā ar Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” aicina jauniešus 14. aprīlī uz domnīcu par pilsonisko līdzdalību.

Domnīcas mērķis ir veidot jauniešu izpratni par aktīvismu, pilsoniskās līdzdalības formām, un ieguvumiem darbojoties jaunatnes nevalstiskajās organizācijās.

Domnīca par pilsonisko līdzdalību jauniešiem norisināsies 14. aprīlī plkst. 16:30, Siguldas jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis”. Lai pievienotos, jaunieši aicināti aizpildīt pieteikuma anketu: www.ej.uz/LJPdomnica

Pasākuma laikā jauniešiem būs iespēja ne tikai uzzināt vairāk par pilsonisko līdzdalību un to, kāpēc un kā būt aktīviem, bet arī iedvesmoties no citiem aktīvajiem jauniešiem. Svarīga domnīcas sastāvdaļa būs praktiskā darbošanās, kuras laikā jaunieši apzinās vietējo jauniešu izaicinājumus un meklēs iespējamos risinājumus. Noslēgumā jaunieši saņems noderīgu informāciju un praktiskus ieteikumus par to, kur un kā vērsties, lai saņemtu atbalstu konkrēto izaicinājumu risināšanai.

Domnīcas jau iepriekš norisinājušās Aizputē, Kuldīgā un Jēkabpilī. Tās tiek īstenotas projekta “LJP 3.0” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Aktīvo Iedzīvotāju fonds. Šī projekta laikā tiek īstenota arī kampaņa #TapisArJauniešuEnerģiju, kuras mērķis ir parādīt sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem, ka jauniešiem ir jābūt prioritātei valstiskā līmenī un cik svarīgi ir ieguldīt jauniešos jau tagad.

Latvijas Jaunatnes padome aicina jauniešus būt aktīviem, iesaistīties un stāstīt citiem par saviem enerģijas izlādes pozitīvajiem veidiem. Iespēja pastāstīt par tiem ir arī LJP izveidotajā lapā www.jauniesuenergija.ljp.lv , kurā jau šobrīd apkopota informācija par to, kā nevalstiskās organizācijas, jauniešu centi, neformālās jauniešu kopienas iegulda savu enerģiju visā Latvijā. 

Jauniešiem, kuri būs piedalījušies domnīcās un izrādīs vēlmi padziļinātāk izprast jaunatnes nevalstisko organizāciju darbības aspektus, būs iespēja piedalīties projekta aktivitātē “Jaunatnes NVO vēstnieku programma”, kura šogad divu dienu garumā norisināsies Siguldā.