Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāls

Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāls notiks no 6. līdz 8. oktobrim. Festivāla daudzveidīgā programma piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas, ilustrāciju izstādes, teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus.

Pirmā festivāla programma veidota ar mērķi parādīt literatūras dažādību. Tās uzdevums ir atrast un izveidot jaunus tiltus pie mazajiem un lielajiem lasītājiem, lai piepildītos festivāla sapnis – lasoša sabiedrība, kurā literatūra iekļaujas tikpat organiski kā sociālo tīklu lietošana vai video spēles.

Programmas veidotāji rūpīgi izvēlējušies festivāla notikumus katrai bērnu un jauniešu vecuma grupai, piemeklējot atbilstošāko saturu un formu.

Festivāls notiek trīs dienas, no tām pirmā – 6. oktobris – ir skolu diena, kad festivāla notikumus apmeklē vienīgi novada izglītības iestāžu skolēni un viņu skolotāji. Savukārt 7. un 8. oktobris ir publiski atvērtās dienas, uz kurām aicināts ikviens. Visi notikumi, izņemot teātra izrādes, ir bez maksas.

Festivāla teritorija: Siguldas devons, Siguldas pils kvartāls, Jaunrades centrs, Raiņa parks


Programmu izstrādājuši: izdevniecības “Liels un mazs” vadītāja Alīse Nīgale, ilustratore, bērnu grāmatu autore Rūta Briede, režisors Jānis Znotiņš un radošo industriju uzņēmums “Story Hub”.

Festivālu organizē: Siguldas novada kultūras centrs “Siguldas devons”, Siguldas novada pašvaldība

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Norvēģijas Karalistes vēstniecība, Igaunijas vēstniecība Rīgā, Zviedrijas vēstniecība Rīgā

Informatīvais atbalsts: “Dienas Medji”, LSM, žurnāls “IR”, “Latvijas Mediji”, Satori, žurnāls “Baltais Valis”

Sadarbības partneri: Siguldas novada bibliotēka, Siguldas Jaunrades centrs, Valmieras Vasaras teātra festivāls, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Kultūras kanons, LNB Atbalsta biedrība, Iloni Imedemaa (Ilonas Brīnumzeme, Igaunija), Sābrs

Sekojiet Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālam Facebook un Instagram