Aicinām piedalīties jauniešus Cyber Battle kibercīņas pasākumu sērijā

Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Igaunijā sadarbībā ar Tartu Universitātes Jauniešu akadēmiju aicina Baltijas un Ziemeļvalstu IT pedagogus un jauniešus (skolēnus, studentus) piedalīties Cyber Battle kibercīņas pasākumā. Cyber Battle iepazīstinās ar darbu kiberpasaulē, t.sk. nepieciešamajām prasmēm un zināšanām, kā arī pulcēs jauniešus un IT pedagogus no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona.

Cyber Battle pasākumu sērija ir domāta jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Galvenais mērķis ir padarīt jauniešus kiberprātīgākus, apgūstot zināšanas šajā jomā caur praktiskiem kiberkursiem. Jaunieši tiek aicināti līdz septembrim izveidot un pieteikt komandas (3-5 cilvēki). Septembra beigās sāksies apmācības un kibercīņas sērijas (bootcamps, notiks attālināti). Finālisti no katras valsts tiksies Tartu uz finālcīņu 29.oktobrī (brauciena izmaksas tiek segtas). Kiberpieredze nav nepieciešama – svarīga ir interese par IT un kiberpasauli!

Savukārt IT pedagogi un specialisti tiek aicināti uz semināru (29.oktobrī, notiks paralēli finālcīņai Tartu, angļu valodā, hibrīdformā, apmēram 3 stundas). Pasākuma dalībnieki dalīsies ar pieredzi IT un kiberizglītības jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, sniegs pārskatu par kibermācību metodēm un situāciju reģionā, kā arī veidos kontaktu un sadarbības tīklu starp izglītības iestādēm un organizācijām Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. Pieteikšanās termiņš semināram ir 21.jūnijs.

Saite uz reģistrāciju gan pedagogiem, gan jauniešu komandām ir https://www.ctftech.com/events/cyber-battle-of-nordic-baltics-2022

Sīkāku informāciju skatīt pielikumā: prezentācija jauniešiem un prezentācija IT pedagogiem